Экспертно

Співпрацював з терористами? До Ігоря Наумця з "Юніграну" прийшли правоохоронці з обшуками

25 травня до власника компанії з виробництва будматеріалів "Юнігран" Ігоря Наумця прийшли правоохоронці з обшуками.

Зокрема обшуки відбулися за місцем проживання Наумця у Києві, а також у Малинському районі Житомирської області – за місцем реєстрації фірми "Юнігран". Примітно, що під час активних бойових дій на Житомирщині, коли навколишні села буквально рівняли з землею, на території "Юніграну" панувала підозріла тиша. У той же час Наумця підозрюють у зв‘язках із росією та торгівлею з так званою "ДНР".

За даними СБУ, оприлюдненими у ЗМІ, вже після анексії Криму та початку війни на Донбасі, ТОВ "Юнігран", яким через кіпрську Westgrinite Holdings Limited володіє Ігор Наумець, здійснювало постачання щебеню до росії. Причому, якщо в довідці СБУ йшлося про партію у 28 тисяч тонн, то на сайті самого "Юніграну" хизувались відвантаженням до країни-агресора 650 тисяч тонн копалин.

Крім того, як з’ясували наші колеги, бізнес-партнером Ігоря Володимировича у вищезазначеній компанії з Кіпру, є його однофамілець (чи, можливо, навіть родич) Сергій Наумець – так званий "міністр будівництва і ЖКГ ДНР". Саме через нього "Юнігран" імовірно здійснював постачання піску й щебню до псевдореспубліки.

Варто також зазначити, що за останні три роки підприємство фігурує у 4 кримінальних судових справах.

Як повідомило джерело в поліції, наразі Ігор Наумець перебуває за кордоном. Чи конфіскують його майно та майно його фірми – покаже час.

Редакція порталу продовжує спроби зв‘язатися з Наумцем, втім його телефон – поза зоною досяжності. Повідомлення бізнесмен ігнорує.

переписка ігнор у телеграм

Раніше "СтопКор" у подробицях розповів про Ігоря Наумця та його можливі бізнес-зв‘язки з росією, так званою "ДНР" та тимчасово окупованим Кримом. Після чого підприємцем зацікавилися правоохоронні органи.