Экспертно

Розвідка: Росія продовжує приховано постачати техніку та зброю на Донбас 

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє, що у січні на територію ОРДЛО Росія приховано завезла до 9 тисяч тонн пального, декілька танків і броньованих машин.

Росія продовжує таємно постачати зброю на Донбас
Росія продовжує таємно постачати зброю на Донбас Фото: tribun

За інформацією розвідників, окупанти використовують залізничний і автомобільний транспорт для комплектації своїх військ на території ОРДЛО.

Об этом сообщает Дедал

“Зокрема, у січні окупанти приховано завезли залізничним і автомобільним транспортом з території РФ до з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) армійських корпусів до 9 тис. тонн пального, декілька одиниць танків і броньованих машин, самохідних артилерійських установок, безпілотних літальних апаратів російського виробництва, інше озброєння та боєприпаси, у тому числі для артилерійських систем і мінометів”, - йдеться у .

Нагадаємо:

  • Міністр оборони України Олексій Резніков під час свого виступу у Верховній Раді 3 листопада повідомив про російську загрозу. Він заявив, що біля кордону нашої держави перебуває 93,4 тисячі російських військових. Вони можуть бути залучені в разі ескалації.
  • Сам президент Російської Федерації Володимир Путін назвав провокаціями питання про можливий напад на Україну. За його словами, пересування військ на кордоні — це лише питання безпеки для самої РФ.
  • Пізніше Росія поставила ультиматум НАТО щодо не розширення Альянсу на схід. У Кремлі заявляють, що приєднання України до НАТО — "питання життя і смерті".
  • За інформацією американських спецслужб, збільшення чисельності особового складу військ РФ на кордоні з Україною призупинилося. На кордоні наразі знаходяться приблизно 100 тисяч солдатів ЗС РФ, але Росія почала перекидувати до свого кордону бойову техніку.
  • Видання The New York Times з посиланням на власні джерела у Білому домі повідомляє, що Путін вирішив перенести вторгнення в Україну ближче до весни через погоду. Раніше Західні спецслужби прогнозували напад Росії на Україну у січні.
Читати також:
На Донбасі за добу не зафіксовано порушень режиму “тиші”
Поділитись
Автор: Артем Некрасов

Источник: Руспрес